telf-contactar
18/05/2012
Projecte de comunicacions a Marfranc
in2in ha finalitzat el projecte d’interconnexió de les botigues de MARFRANC.

 
MARFRANC des de 1943 ofereix productes que destaquen per la seva qualitat, estil i garantia. És una de les empreses líders en la comercialització d’articles de vestir a Catalunya. Les últimes tendències de les millors firmes i dissenyadors són els protagonistes de les col·leccions de MARFRANC.
Les botigues es situen a Platja d'Aro (Baix Empordà), Puigcerdà (La Cerdanya) i la ciutat de Girona, al Centre Comercial Espai Gironès, però és a Platja d'Aro on hi ha la seu central de la firma.
Aquest projecte d’interconnexió ha consistit en unir les botigues amb la seu central.
Totes les botigues treballen de forma centralitzada amb els servidors de la central, per això és necessari que aquesta comunicació entre botiga i central es faci de forma segura i continuada, garantint que les dades no puguin ser interceptades per tercers.
El fet de tenir les dades centralitzades aporta facilitat de gestió, simplifica el sistema de còpia, permet un major control de les dades, etc. però també precisa que la línia de comunicacions sempre estigui operativa.
Per assolir aquests requeriments s’ha utilitzat la tecnologia de DMVPN (Dynamic Multipoint Virtual Private Network) de Cisco que permet a través del protocol IPSec fer la connexió entre dues xarxes remotes de forma totalment segura i automàtica permetent que aquestes xarxes remotes puguin interactuar entre elles com si fossin la mateixa xarxa.
Per intentar garantir la connectivitat en tot moment s’ha configurat dues línies amb accés a Internet a la seu central i dues línies amb accés a Internet a les botigues i així disposar d’un sistema de backup totalment automàtic. En cas de fallada d’una línia, el sistema de backup commuta cap a la segona línia redirigint tot el tràfic de forma totalment transparent i recuperant la connexió amb la línia principal quan aquesta es restableix.
La seguretat d’aquestes comunicacions és implementada per un tallafocs “Firewall” Cisco instal·lat a la seu central, el qual controla totes les entrades i sortides cap a Internet permetent només les comunicacions autoritzades.

Per l’enllaç d’aquestes botigues amb la seu central s’han utilitzat dos tipus de VPN:

1) VPN peer-to-peer: Mitjançant dos routers Cisco (un a la seu central i l’altre a la botiga remota) es crea una connexió permanent, donant accés continu entre les dues xarxes.

2) VPN remota: Mitjançant un software de Cisco (Cisco VPN client) es crea una connexió puntual entre un PC remot i la seu central, quan s’executa aquest software es dona accés d’aquest PC a la xarxa de la seu central.


marfranc
Parlem cara a cara
Si tens dubtes et responem directament des de Skype.
Mi estado